Nedeljna škola

Svaka Crkveno-Školska Opština, na zapadu, u želji da pomogne svojim parohijanima u podizanju i vaspitanju dece, pri Crkvi organizuje Nedeljnu Školu.

Roditelji posvećuju svojoj deci maksimalnu pažnju i brigu kako bi deca svoje redovne školske radne obaveze postigla što uspešnije, pokazala dobre rezultate i stvorila sebi dobru osnovu za buduće više škole. Pored svojih poslova i svakodnevnih aktivnosti sa decom, roditelji nemaju šanse da dovoljno rade sa decom i na učenju srpskog jezika, istorije, geografije i veronauke. Najčešće se u kućama govori srpski jezik, ali to nije dovoljno da deca mogu da čitaju i pišu na Ćirilici, kao i da saznaju dodatne lepote koje srpstvo sa sobom nosi.

Zato je tu Crkva.

Ona je tu da prema svojim mogućnostima brine da deca dobiju temeljna znanja i o onome što jednog dobrog i čestitog Pravoslavnog Srbina čini onim što jeste. To je Vera, Pismo i Slavna Prošlost. Ko smo, šta smo, gde smo bili i kuda idemo kao Nacija. To je bez ovih temelja nemoguće imati.

U Crkvama Nedeljne Škole rade sa više ili manje uspeha. Najčešće počnu sa upisom velikog broja dece, a onda kako školska godina teče, počinje i da se smanjuje i broj dece koja dolazi na časove.

Naša Školica, Bogu hvala, evo već treću godinu veoma uspešno radi.

Naše učiteljice koje su veoma požrtvovane i uporne, održavaju časove zanimljivim, te škola traje punu školsku godinu sa dodeljivanjem pohvalnica na kraju. Ljubav i posvećenost učiteljica tokom časova, ali i pripreme časova, su nešto što zaslužuje samo reči hvale.

Žrtva i trud roditelja, koji umesto da taj jedan neradni dan provedu na nekom drugom mestu, oni provode u Crkvi na Bogosluženju, a njihova deca na času, su nemerivi.

Naša Nedeljna Škola je podeljena u tri grupe:

  1. Deca uzrasta od 3-4 godine starosti su prva grupa – ANĐELČIĆI
  2. Deca uzrasta od 5-7 godina starosti su druga grupa – RAJSKI VRT
  3. Deca uzrasta od 8-14 godina starosti su treća grupa – NOJEVA BARKA

Tokom školske godine deca pripremaju tri predstave:

  • BOŽIĆNU – Za Detinjce
  • Za Svetog Savu
  • Kraj školske godine

U toku školske godine je predviđen jedan izlet a zadnji dan je dečiji piknik.

Od roditelja koji upišu svoju decu u Nedeljnu Školu, se očekuje da ostave svoje dete u učionici i za vreme časa budu u Hramu na Bogosluženju, a nikako da se nalaze u sali i  blizini učionica, kako ne bi ometali tok nastave.

Adresa

175 NW 154th Street Miami, Florida 33169, USA

Telefon

Kancelarija: +1 305 944 6890
Mobilni: +1 305 333 44 84