Недељна школа

Свака Црквено-Школска Општина, на западу, у жељи да помогне својим парохијанима у подизању и васпитању деце, при Цркви организује Недељну Школу.

Родитељи посвећују својој деци максималну пажњу и бригу како би деца своје редовне школске радне обавезе постигла што успешније, показала добре резултате и створила себи добру основу за будуће више школе. Поред својих послова и свакодневних активности са децом, родитељи немају шансе да довољно раде са децом и на учењу српског језика, историје, географије и веронауке. Најчешће се у кућама говори српски језик, али то није довољно да деца могу да читају и пишу на Ћирилици, као и да сазнају додатне лепоте које српство са собом носи.

Зато је ту Црква.

Она је ту да према својим могућностима брине да деца добију темељна знања и о ономе што једног доброг и честитог Православног Србина чини оним што јесте. То је Вера, Писмо и Славна Прошлост. Ко смо, шта смо, где смо били и куда идемо као Нација. То је без ових темеља немогуће имати.

У Црквама Недељне Школе раде са више или мање успеха. Најчешће почну са уписом великог броја деце, а онда како школска година тече, почиње и да се смањује и број деце која долази на часове.

Наша Школица, Богу хвала, ево већ трећу годину веома успешно ради.

Наше учитељице које су веома пожртвоване и упорне, одржавају часове занимљивим, те школа траје пуну школску годину са додељивањем похвалница на крају. Љубав и посвећеност учитељица током часова, али и припреме часова, су нешто што заслужује само речи хвале.

Жртва и труд родитеља, који уместо да тај један нерадни дан проведу на неком другом месту, они проводе у Цркви на Богослужењу, а њихова деца на часу, су немериви.

Наша Недељна Школа је подељена у три групе:

  1. Деца узраста од 3-4 године старости су прва група – АНЂЕЛЧИЋИ
  2. Деца узраста од 5-7 година старости су друга група – РАЈСКИ ВРТ
  3. Деца узраста од 8-14 година старости су трећа група – НОЈЕВА БАРКА

Током школске године деца припремају три представе:

  • БОЖИЋНУ – За Детињце
  • За Светог Саву
  • Крај школске године

У току школске године је предвиђен један излет а задњи дан је дечији пикник.

Од родитеља који упишу своју децу у Недељну Школу, се очекује да оставе своје дете у учионици и за време часа буду у Храму на Богослужењу, а никако да се налазе у сали и  близини учионица, како не би ометали ток наставе.

Адреса

175 NW 154th Street Miami, Florida 33169, USA

Телефон

Канцеларија: +1 305 944 6890
Мобилни: +1 305 333 44 84